10 Eylül 2013 Salı

Kitabım - Bölüm 4 / My book - Chapter 4


Sevgili Cafe Craft İstanbul ziyaretçileri… Parmaklarım klavye üzerinde koşmak istese de bu satırları ağır ağır, hissede hissede yazmam lazım.  Şu an masamda neyin durduğunu tahmin edemezsiniz herhalde. Tam karşımda bana bakmakta olan şey, aylardır süren emeğimin, çalışmamın, inancımın ve azmimin meyvesi; KİTABIMIN TASARIMI TAMAMLANMIŞ TASLAK KOPYASI. Kitabım şu an bir bütün olarak karşımda.  Bu kadar sakin sakin yazdığıma bakmayın. Rüzgarlı bir okyanus kıyısına koşup, iyot kokan dalgalı denize karşı avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum mutluluktan şu anda. Bunu tarif etmek çok zor. Yola çıktığınız noktada sıfır olan bir şeye inanmak, onu günbegün vücuda getirmek, bir şekle sokmak ve neticeye ellerinizle dokunabilmek kolay kolay kelimelerle ifade edilebilecek şeyler değil.  Uzun yıllar öncesiydi… Uzun ve zorlu bir üniversite hazırlık maratonunun ardından, sonuçların açıklandığı gün telefondaki bilgisayar kaydı sonucu ‘Bo-ğaz-i-çi Ü-ni-ver-si-tesi’ diye hecelerken zaman durmuştu. Büyük bir emeğin karşılığı dökülmüştü kulaklarıma heceler halinde, şu an ise sayfalar halinde ellerime dökülüyor. İnsan hayatında tabi olarak çok çeşitli başarılar, doyumlar olabiliyor ama bazılarının manevi değeri çok daha başka.
Kitabımın kapağını ve iç sayfalarını tasarlarken kafamda tek bir şey vardı; İnsanlara mutluluk vermek (Çok iddialı biliyorum ama gerçek bu). Bu tip şeylere meraklı kişiler için ufak bir pencere yaratmak. Bu kitabı okumaya kalkarsanız hemencecik bitirirsiniz, fakat içindeki projeleri uygulamak isterseniz, çok güzel ve eğlenceli saatler geçireceğinizi düşünüyorum. Kağıda ve elişi çalışmalara meraklıysanız, ufak da olsa bir bakış açısı getirebilmesini diliyorum sizlere. Bu haliyle 100 sayfalık, rengarenk ve neşe dolu bir kitap oldu. İçinde üç bölüm var; günlük hayatta kağıt, hediye paketleme ve parti dekorasyonu önerileri. Böyle bir hobi kitabının ortaya çıkışında toplam 4 aşama var dersek, benim kitabım 4’te 3’ünü tamamlamış oldu. 1) Ürünlerin hazırlığı, 2) Fotoğraflama, 3) Dizgi-tasarım ve 4) Yayınevi ile anlaşma + baskı… Biz ilk üçünü tamamlamış olduk. Şimdi sıra son aşama olan yayınevi bulma ve baskı işleminde ki bu konuda da çalışmalarım devam ediyor. Bakalım yıl sonundan önce raflara koyabilecek miyiz… Bu arada, giriş için çok güzel bir ithaf düşünüyorum. Bu kitabı, yaptığım her çalışmada yanı başımda tatlı tatlı bana eşlik eden, bazen ‘ben senin kadar güzel yapamıyorum ki’ diye kafası bozulup ortalığı dağıtan, bazen yaptıklarıyla bana yeni fikirler veren bir tanecik kızım Defne’ye ithaf edeceğim. Canım kızım, biricik meleğime kendi çocuklarıyla birlikte uygulayacağı fikirler verecek bir kitap olsun bu.

Dear visitors, I am so happy to write this post. You can not guess what is looking at me from the top of my table. The first draft print of my book-to-be. It is the result of hard work and faith of months. Despite I am sitting calmly on my chair, what I want to do is to run and scream, as loud as I can, because of happiness. It is hard to decribe. You start something from scratch, what you do is just to follow your self-voice and inspiration. Work of months and believe in the idea that it can happen.
My aim with this book is to bring happiness to the people who share the same craft passion with me. If you just try to read it, it will finish very quickly but if you try some of the projects on your own or with your kids, you will have very enjoyable and creative hours. It is almost 100 pages full of colours and joy. It consists of 3 parts; paper in daily life, gift wrapping and party decoration. I would say that such a hobby book passes from 4 phases in order to be ready and my book completed 3 of them. 1-preparation of every single craft project, 2- photography and content development, 3-design of the pages, 4-finding a press house to print it. So far, I have completed first 3 and my next aim is to find a press house for the publishment. Let’s see if it will be ready  on the shelves of bookstores before the end of the year. I have already decided my dedication words for the initial page of my book. I will dedicate it to my daughter who sat with me during almost every crafternoon hours. It will be a book for her to sit and follow how-to-dos with her own future children. 

6 yorum :

  1. emeğine yüreğine sağlık bizlerde en kısa zamanda ediniriz inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Elmas Hanım, az yolumuz kaldı, haberdar edeceğim. Sevgiler.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Haberdar edeceğim Gözde Hn, sevgiler, ilginize teşekkürler.

      Sil
  3. Keyifli ve sıcak bir blog... Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim There and Here. Keyif aldığınıza memnun oldum, sevgiler.

      Sil