19 Şubat 2015 Perşembe

Teraryumlarım

Bundan 2-2,5 (belki 3) ay önceydi. Cadde'de arkadaşlarımızla yürüyüş yaparken bir ara Paşabahçe mağazasına girdim ve bu teraryumları gördüm. 3 farklı modeldiler (Bunlara ilave olarak bir de piramit şeklinde bir model vardı) O gün bunları çok beğendim ama yürüme halinde olduğumuzdan ve elime yük yapmak istemediğimden, alsam mı almasam mı diye diye almadan çıktım ama aklımda fena yer ettiler. Uzun zamandır bir teraryum yapma niyetim vardı ve bunlar çok sitilize fanuslar. Böylece bir süreliğine aklımdan çıktı ve birkaç gün önce bu konuya geri dönmeye karar verdiğimde hemen hemen hiçbir yerde kalmadıklarını gördüm. Ev şeklinde olanı İstanbul'un bir ucundaki Paşabahçe'den, kübik olanı diğer ucundakinden ancak buldum ve piramit olanı hiçbir yerde bulamadım. Neyse, uzun lafın kısası hazırlıklarımı yaptım ve geçenlerde başına oturdum. Kaktüs toprağı, taşlar, dibine sermek için föy, kaktüslerim ve sukulentlerim ile birlikte oturduk başına.

Kübik olana 3 kaktüs, 2 de sukulent ektim. Sukulentlerin biri salkım sukulent ve melek figürlü minik bir saksıda. Birisi minik bir şirin, diğeri de flamingo olmak üzere 2 de figür ekledim. Minik taşlar ve tarçın çubukları ile de dekore ettim.  Özel kaktüs toprağını Koçtaş'tan aldım. Taşları 4 yaz önce Defniko ile Datça'dan toplayıp getirmiştik. Kısmet bugüneymiş. Böyle bir işe girişecek olursanız, mutlaka bir maşa kullanın ki iğneler elinize batmasın.
Sağda da diğer ev şeklindeki teraryumu görüyorsunuz. Buna Ayda'cığımın hediye ettiği kaktüsü ektim ve minik bir de kaplan figürü yerleştirdim. İşte böyle, bahçe işlerini ve yeşilin her türünü zaten çok seviyorum ama bu minik iç mekan bahçeleri de ayrı bir heyecan oldu benim için. Zaten evde neredeyse 30 civarı kaktüs ve sukulentten oluşan bir dikenli bahçem var. Çok tatlılar. Önümüzdeki birkaç ay içinde kısmetse evimizde bir iç mekan çekimi olacak ve bir dergiye yer alacak. O zaman tüm detayları görebileceksiniz. İlerleyen haftalarda bilgi vereceğim bu konuda. Sevgiler herkese (ve etrafta kar varsa tadını çıkarmayı unutmayın)

5 yorum :

  1. Çok güzel olmuş! Aynı geometrik fanusa ben de ektim succulentlerimi. Blogda da paylaştım zaten terrarium yapımını.
    Sizin tasarım da neşeli ve renkli gözüküyor. Bitkiler de bol çeşitli...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğendiğinize sevindim. Bu cevabı yazdıktan sonra ben de sizin bloga uçacağım bakalım nasıl olmuş çünkü bu teraryumlar nasıl yorumlandı ve kullanıldı merak ediyorum. Sevhiler.

      Sil
  2. Yaaa Hilal naptin, ben de acaip ozendim simdi :/ harika olmuslar baaayildimmm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapsana sen de. Hem yapması çok keyifli, hem de evde onunla karşılıklı oturması :)

      Sil
  3. hiç biryerde bulamadım.

    YanıtlaSil