1 Aralık 2016 Perşembe

Sarı sonbahardan kara kışa geçerken...

 
Yıllar sonra, 2016 yılının Kasım Aralık aylarını bir soran olursa bana, trafik diyeceğim. Sadece 'trafik'. Yarabbi! Bu nedir? Her akşam trafikzede olarak varıyorum eve. Geçtiğimiz 4 gün eve sırasıyla 2saat 44 dk, 2 saat, 2 saat 35 dk ve 1 saat 40dk'da (dün) vardım. Yani son 4 günde 9 saatimi trafikte geçirdim. Hatta sabahları da ortalama 1,5 saatten sayarsak 15 saat oluyor. Düşünebiliyor musunuz? Acaip bir durum. Allah'tan sabırlı bir insanım da akıl sağlığımı koruyabiliyorum. Geçici olduğunu bilmek rahatlatıyor beni. Dönem dönem deliriyor trafik, sonra normale dönüyor. Yine dönecek. İnşallah.
Onun dışında, bugünün de 1 Aralık olduğunu düşünecek olursak, sanırım en güzel mevsimi arkamızda bıraktık.

 Sarı sonbahar gitti.
 Yerine Flow Dergilerle birlikte kış geldi. Biten aboneliğimi yeniden başlattım.
Meğer ne hissediyor muşum eksikliğini.
Gören de firavun kedisi sanacak. Bir kere de gülün be, bir kere de güzel bakın. Yok :) 2 yaklaşınca kıhlayan, dünya güzeli ama kedi sokulganlığından zerre nasibini almamış ikizlerim bunlar benim :) Yemeğimizi vereceksen ver, vermeyeceksen fazla yüz göz olma haydeee :)

Burada günlerce otursam sıkılmam. Kış mevsimi insanı içe döndüren, yoğunlaştıran, duygulara yaklaştıran bir mevsim aslında.
  Süs kirazı ve sığlanın son yapraklarına elveda diyorduk düdüğümle beraber 
Ayşe Kulin'in yeni kitabı Kanadı Kırık Kuşlar yeni bitti. Cumhuriyet kurulunca Hitler zulmünden kaçıp Türkiye'ye gelen ve bilim getiren insanların hikayelerini roman içinde anlatan bir kitap. Anlatım dili olarak çok etkilenmedim ama merak ettiğim bir konuydu. Tavsiye ederim.  
 Aylardır ilk defa toplayınca bir foto aldım tabi :)

 Çınar yaprakları en sevdiğim. Kağıttan kestim ben de.
 

Bu arada güzel bir de haber aldım. Shenghen'i tam 3 yıllık vermişler bu sefer. Nasıl şaşırdım anlatamam. Her seferinde dünya kadar evrak toplamak zorunda kaldığım vize başvurularından gına gelmişti. Senghen için 3 yıl uğraşmayacağım artık. Düşündükçe mutlu oluyorum ve sağa sola bilet bakıyorum :)

1 yorum :