29 Eylül 2013 Pazar

Hobi malzemeleri alışverişim / My craft shopping

Sevgili sayfa üyeleri, facebook sayfamızda denk gelmiş olabileceğiniz üzere, yaklaşık 2 hafta önce bir dikiş makinası aldım. Bu hobi blogu esasında ana malzemesi kağıt olan el işi çalışmalara yönelik olmasına rağmen bu maceramı da paylaşmak istiyorum sizlerle; çünkü, dikiş makinası ile beraber daha önce elde yaptığım ufak tefek dikiş çalışmaları bambaşka bir boyut kazandı. Eve yeni bir renk getirdi. Makina ile beraber yepyeni malzemeler de aldım ve yaratıcı çalışmalar çıktı ortaya. Bu yazıda malzemeleri, bir sonrakinde ise neler yaptığımı paylaşacağım sizlerle.
--
Dear members, as you may seen on our facebook page, I bought a sewing machine approximately 2 weeks ago. This blog is started to speak about my hobby of paper works mainly but this sewing machine is another new adventure and enables me to produce new fabric works faster (previously I was doing hand stitch) It is so much fun to use this. With machine, I bought some other materials as you will see in this post.
Makina ile birlikte makara seti almak şarttı tabi. / It was a must to purchase a bobbin set.
Bu saten kurdele setini de sepete ekledik. / We have added this satin ribbon set.
 
Bu kutu setine de bayıldım. Fotoda çok belli olmasa da çok şirinler. / I love this box set. The photo is not good but they are super cute. 
Ve gelelim kumaşlara, bunları seçerken kendimi kaybettim diyebilirim. Bir yolumuz düştüğünde Gebze'deki 'Bursa Kumaş Pazarı'nın altını üstüne getirdim ve hepsini beğenerek seçtim. 25 cm ila 50 cm arası değişen ölçülerde deneme boyları aldım ve sonraki yayınlarda paylaşacağım üzere sevimli deneme çalışmaları yaptım.
--
And here are the fabrics, I lost myself while I was choosing these. I bought them from the 'Bursa Kumaş Pazarı' once we went to Gebze.  These are the trial sizes of 25 cm to 50 cm and I already made couple of works which I will share next.
Baştaki kalp deseni bu senenin favori deseni, bakalım biz neler yapacağız onunla. / The heart pattern at the beginning is the trendy pattern of this year. Let's see what we will make with that.
Sevimli puantiyeler / Lovely polka dots.
Ve pötikarelerim. / And my small checks.
 
 
Şu güzelliğe bakar mısınız... / What a beauty...
 Bu kumaştan harika bir kitap kılıfı yaptık. / We made a lovely book cover which I will share soon.
 
 
 
 Paylaşmadan önce biraz ütü iyi olurdu, haklısınız ama ütüyü en son 10 sene önce yapmış olabilirim ve nefret ederim :) / A little bit ironing, before posting, would be nice, you are right but my last ironing was probably 10 years ago and I hate ironing :)
 
  

İşte böyle. Hobi çalışmalarımın ekseninde hala 'kağıt' olsa da, bunlar da çok keyifli. Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek. / Despite I still have paper at the center of my craft hobby, it is lots of fun to spend time with these as well.
 

8 yorum :

  1. O kalpli kumaşın kırmızısını almıştım bende geçen hafta. Bir sürü kumaş yığdım eve bende ama hala başlamak kısmet olmadı. Sabırsızlanıyorum ben de bir şeyler dikmek için :) Ayrıca puantiyeli kumaşlara bayıldım :) keyifli dikişler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızısı da çok güzeldir eminim :) Hadi bakalım, kolay gelsin ...

      Sil
  2. bunlar ne kadar güzeller, hayran kaldım ♥
    güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler, ben de çok beğenerek aldım hepsini.

    YanıtlaSil
  4. Bir postunuzda da bu kadar işe nasıl yetiştiğinizden bahsedebilirseniz benim gibi hiç bir seye hiç bir işe yetişemeyen bir anne için çok faydalı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifat etmişsin Kübra'cım, teşekkür ederim. Eminim sen de birçok şeye yetişip bir dünya işin altından başarıyla kalkıyorsundur. Sevgiler.

      Sil
  5. Gebze'de hobi malzemeleri satılan bir yer var mı?

    YanıtlaSil
  6. çok güzeller...ben de ufak tefek şeyler yapmaya başladım. bloğumu ziyaret ederseniz çok mutlu olurum :)
    http://luluboncuk.blogspot.com/

    YanıtlaSil