8 Aralık 2013 Pazar

Kağıt yılbaşı ağacımız / Our paper tree

 
Voavv! Tam 2 ay olmuş son yazımdan beri. Bu kadar uzun bir ara verdiğime inanamıyorum. Yazılıp çizilecek onca şey olmasına rağmen hiçbirini aktaramamışım bloga. En iyisi verdiğim arayı bu yazı ile kapatmak. Dün, gelmekte olan yeni yıl için planladığım -kağıt- çam ağacını tamamladık kızımla birlikte. Yeşil kağıt tela rulosu satın almıştım. Çift kat yapıp çam ağacı şeklinde kestim. Tela yumuşak bir malzeme olduğu için, aynı renkten kalın bir kartona aynı ölçülerde ağaç şekli vererek arkasına yapıştırdım. En sonunda duvara sabitleyip, bir süredir hazırlamakta olduğumuz süslerimizi yapıştırdık. Tamamı kağıt olan bir ağaç bu. Bizim kağıt ağacımız :)
--
Voavv ! I can't believe that it has been 2 months since my last post. Despite there are lots of things to talk about, I somehow skipped all of them. Let this post be the first one after such a break. Yesterday, together with my daughter, we set up our paper christmas tree. I bought paper interface for this project. I made double layers and draw a tree figure on it and then cut. After we nail it to the wall, we sticked our all hand made paper ornaments. This is our tree, our paper tree :)
 
 İşte ana malzememiz kağıt tela / Here is our main material; paper interface
 
Ağaç süslerimizi hazırlarken en çok kullandığımız malzeme, desenli kağıt bantlar (washi tape) oldu.
/ Washi tapes were the main materials that we have used while crafting our paper tree ornaments.
 
 
 
 
Ve tabiki delgeçler / And punches
 
 
Çeşitli renk ve desenlerdeki kurdeleler her zaman vazgeçilmezimiz. / Several types and patters of ribbons are inevitable for such a craft project.
 
Birkaç bez süs de kullanmayı düşündüysek de sonradan bunlardan vazgeçtik. Bunları şöminede kullanacağız. / Though we first thought to use these fabric dolly ornaments, we decided to use them on fireplace, not for the tree.
 
Gece için ışıklandırma ve pırıltılı süsler de kullandık. / We have used some lightening and shiny decorative sticks.
 
Kurdelelerle fiyonk süsler yaptık. / We have made bowties with the ribbons.
 
Kağıtlar, delgeçler ve desenli bantlar yardımı ile yuvarlak süsler hazırladık. / With papers, punches and washi tapes, we have crafted circle ornaments like that. 
 
 
 Bayıldım bunlara :) / I adore these :)
 
 Ve yine desenli bantlar yardımı ile çam ağacı figürleri hazırladık. / Again with washi tapes, we have prepared pine tree figures.

Ve tabiki demlik figürlerimiz. /  And our teapot figures.
 

İlave bazı süsler / Some additional ornaments


 Ve zil figürleri / And some bell shaped paper ornaments
 
 
 Ve asistanım projenin başından sonuna sağ kolum olarak bana yardım etti :) / And my assistant, as my right arm, helped me at all stages, from beginning to the end :)
 
 
 
 Ve yeri gelmişken, 2 hafta önce kurduğumuz dışardaki ağacımızın da fotoğraflarını paylaşmak istedim. / I wanted to share the photos of my tree that we set up two weeks ago.
 
 
 

 

3 yorum :