6 Haziran 2013 Perşembe

Lavantaların ve yaseminlerin zamanı / Time for lavenders and jasmins

İstanbul... Sen o kadar güzel bir şehirsin ki! Her mevsimin ayrı güzel. Nisan ayında laleler şenlendirdi dört bir yanı, rengarenk. Bir sabah uyandığımızda laleler gitmiş, güller ve acem halıları sarmıştı etrafı. Derken orman gülleri ve kamelyalar okşadı ruhumuzu. Şimdilerde yaseminler, lavantalar ve hanımellerinin kokularının keyfini sürüyoruz. Bu cümbüş böylece erguvanlar, manolyalar ve bilimum farklı çiçekle devam edecek, taa yaz sonuna kadar.
--
Istanbul... You are such a beautiful city ! Every season has a different beauty in you. In april, tulips coloured all around. Then suddenly, we realised that we are surrounded by the roses and mesembryanthemums, followed by camellias and rhododendrons. Now, we are enjoying the fascinating smells of lavenders, jasmins and honeysuckles. This celebration will continue with cercis siliquastrums and magnolias, until the very end of the summer.
   
Yaseminin kokusu muh-te-şem ! / The smell of jasmin is wonderfull.
Doğaya kaçış / Escape to nature
Meleğim yükseklerde uçuyor, salıncakta sallanırken ayaklar özgür olmalı / My angel is flying high. When swinging, feet has to be free.
Yaşama azmi her yerde / The strive to live is all around
Ve elma hasadı yaklaşıyorrr :) / And the apple harvest is getting closer :)
Çocukların en sevdiği çiçekler / Most beloved flowers of kids
 
Yediveren gülleri / A special type of rose that has at least 7 blossoms at the same time

Şarkıda dediği gibi 'Çilekler, kirazlar ve melekler baharı öpüyor'/ As it says in the song 'Strawberries, cherries and then angels kissing spring'
Begonyaları unutmamak lazım / Begonias are not to be forgotten




İstanbul'un martıları (Dürüst olmak gerekirse sesleri her zaman ürkütmüştür beni) / Seagulls of Istanbul (To be honest, I am always scared by their screams)


Meraklı martı, içeri girmeye çok istekli / Curious seagull, she is very keen to get inside
Lavanta filizleri, daha önce lavantalara karşı obsesif olduğumu söylemiştim değil mi ?  / Lavender sprouts, I did tell you that I am obsessive about lavenders, didn't I ?

2 yorum :

  1. Kızınız teyzesine çok benziyor ve size de tabi ki. çok güzel maşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzesine asıl huyları benziyor :) tıpkısı :) teşekkür ediyoruz.

      Sil