15 Ekim 2013 Salı

Dikiş makinasında yaptıklarımız / Sewing machine products

 
Dikiş makinasını da içeren hobi malzemeleri alışverişimden daha önce burada bahsetmiştim. Eylül ayı ortalarıydı. O günden bu yana yeni şeyler yaptık, yaparken çok keyif aldık. Yaptıklarımızın bir kısmını burada görebilirsiniz.
--
Some of you might remember my craft shopping post (here) This shopping included sewing machine and plenty of fabrics. It was mid September. We have made funny things since then. In this post, you will see some of what we did with the sewing machine.
 
 
Okuma ve kitap kılıfı merakımın ışığında haliyle öncelikle yeni bir kitap kılıfı yaptım. / I like to read and keep my books in books cases, here is my new book case.
 
Kılıfa bağlı bir de ayraç ekledim, ucunda sarkaç şeklinde bir de kedi figürü var. / I have added a book mark in shape of a cat.
 
 
İsmimin baş harfleri 'H.B.' ile 'handmade' etiketimizi de ekledik. / I have added the initials of my name 'H.B.' and a 'handmade' label.
 
Bu da ikinci kitap kılıfımız. / And this is the second book mark.
 
 
 
'Handmade' etiketimiz bunda da var. / This one also carry 'handmade' label.
 
 Iphone kılıfı / Iphone case
 
 
 
 Bir diğer iphone kılıfı. Üzerindeki düğme Hamburg'un sembolü. Şirketimin Hamburg ofisinden bir arkadaşım hediye etmişti. / Another iphone case. The button on it is the landmark of Hamburg. Gift from a Hamburgian friend.
 
 
 
Makyaj çantası / Make up bag
 
 
 
Bir başka makyaj çantası / Another make up bag
 
 
Kış geldi, havalar soğuyor, selpaklar çantamızdan eksik olmayacak. Bu da bizim selpak mendil kılıfımız. Artık selpaklar bunun içinde taşınacak. / It is winter and we all carry tissues in our bags. This is the tissue holder to put all of my tissues in.
 
Bir başka selpak mendil kılıfı. / Another tissue case. 
 
 
 Yılbaşı ağacımız için ağaç süsü :) Farklı formatlarda yenilerini yapacağım. / Tree ornament for our new year tree. I will prepare new ones in different shapes.
 
 Minik bir kese / A little case
 
  Bu keseyi ailemize yeni katılan bebeğimiz için altın kesesi olarak kullandık. / We used this case as the gold case for a newborn into our larger family.
 
 Bir başka makyaj çantası / Another make up case
 
  Ve bir başka makyaj çantası / And another make up bag
 


Yakın zamana kadar Londra'dan aldığım, artık D&R'da da satılan mıknatıslı kitap ayraçları. Onlara kitaplığımda yeni bir yer buldum. / My bookmarks. I have found another place for them on my book case.
Ve alakasız olacak biliyorum ama bu yazıyı Sait Faik kitaplarıyla bitirmek istiyorum. Daha önce sıklıkla yaptığım halde son dönemde okuduğum kitaplara blogda yer veremedim. Eylül ayı, birisi burada olmayan 6 Sait Faik kitabıyla, dolayısı ile İstanbul ve Ada ruhuyla dopdolu geçti. Tarz olarak hikaye tercih eden herkese öneriyorum. İnsana huzur veren, mükemmel bir dille yazılmış kitaplar.
--
And I want to finish this post with a book announcement. I had many posts about the books that I was reading but I couldn't have such a post lately. In September, I have read 6 of Sait Faik books which are wonderfull. If you like to feel Istanbul and Prince Islands spirit, you have to read these.

2 yorum :

  1. En sonfaki makyaj cantasi ne kadar tatli :))cok ozeniyorum sizin gibi becerikli insanlara :(

    YanıtlaSil
  2. çok tatlı hepsi bi ara bi senemi ayırıp hepsini tek tek yapasım var :D

    YanıtlaSil