3 Ekim 2014 Cuma

Hediye Paketleme

Birşey söyleyeyim mi size. Ben hediyeden çok paketine bakanlardanım. Hediye zaten çoğunlukla hazır alınan birşey ama paketi kişiselleştirmek bizim elimizde. Her evde olan malzemelerle çok şirin, yaratıcı ve sürprizli hediye paketleri hazırlayabilirsiniz. Bu konuya zaten kitabım 'Kağıttan'da da bir bölüm ayırdım ve en çok beğendiğim evde paketleme fikirlerine yer verdim. Malum bayrama giriyoruz, arkası yılbaşı. Bol bol hediyeleşme zamanı. Benim yaptıklarım belki size de ilham verebilir düşüncesi ile bu bayram için hazırladığım hediyelerin paketlerini paylaşıyorum. En akla gelmeyen malzemelerle minik güzel detaylar yaratmak mümkün.
 
Özel paketler için yüksek bütçelere, sofistike malzemelere, bulunmaz hint kumaşlarına ihtiyaç yok. Yeri geldiğinde bir tutam lavanta, yaprak, minik bir leylandi dalı bile çok değerli bir paket aksesuarı olabilir. Bunları kağıdınızla uyumlu bir desenli bantla paketinize yapıştırabilirsiniz.

Ve şu minik kese kağıtları. Hep söylediğim gibi, bunlarla yapılabileceklerin sınırı yok. İşte size kawaii yüzlü bir paket. Bayılıyorum kawaiilere. Bu yöntem, minik bir çizim denemesi yapmak için de bir fırsat. Paketleme aşamalarında evinizdeki birçok şeyi kullanabilirsiniz. Mesela ben burada yarım ceviz kabuğunu gold sim ile kaplayarak yapıştırdım. Doğal da kullanılabilir.

Pastel renkler, soft tonlar hiç vazgeçemediklerimiz. Seçimlerinizde renk uyumları ve desen geçişleri ile harikalar yaratabilirsiniz. Burada puantiye ile diagonal desenleri bir arada kullandım ve sonuçtan memnun kaldım. Minik bir kurdele, bir Teddy Bear sticker ile hareket kattım. Ve tabii uçan melek damgamla da hediyemin not kartına ufak bir desen ekledim. Damgalar bence hediye paketlerinin, not kartlarının vazgeçilmezleri.

İşte en sevdiğim, en güzel, en doğal malzeme. Evimde bol bol var. Her boy, her aşamada kozalak evimin dört bir köşesini süslüyor. Kimi zaman naturel kullanıyorum, kimi zaman işleme tabi tutuyorum. Burada da siyah paket kağıdı üzerinde kozalak tercih ettim. Vintage sticker ve canlandırmak için pembe çerçeve ekledim.

En akla gelmeyecek malzemeler bile hediye paketinize büyük farklılık katabilir demiştik yukarda. İşte bizim evin mutfağından bir malzeme :) Henüz kullanılmamış bir süngeri biraz küçülterek ortasından bağladım, fiyonk haline getirdim ve yapıştırdım. Zaten bence en güzeli bu tarz sürprizli malzemeler ile farklılıklar yakalamak. Ama işin aslı şu ki, bu paketler bana gelse açmaya kıyamaz böylece saklardım :) Siz de ilk fırsatta hediyelerinizi evde ve elde paketlemeyi deneyin. Mutluluk hormonu tüm bünyenize yayılacak :)
 

4 yorum :

  1. Ya harikasınız hepsine bayıldımmmm

    YanıtlaSil
  2. Çok şirinler gerçekten :) Bu harika fikirler benim de ufkumu genişletti, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bunu duymak ne güzel. Sevgiler.

      Sil