27 Ağustos 2015 Perşembe

Simli mandal süsleme

Güzel bir mandal süsleme çalışması yapalım mı sizinle. Bunu belki 8, belki 15 ay önce yapmışım. Telefonumun arşivinde kalmış öylece. Daha farklı yapılmış bazı örnekleri Inspire Lovely'nin etsy sayfasında ve instagram hesabında görmüştüm o zaman. Oradakiler hazır mı yoksa elde mi yapılmış bilmiyorum ama ilgimi çekti ve ben de kendi zevkime göre farklı bir modelle yapmak istedim. Pratik bir uygulama ve hoş bir sonuç. İşin özü, ham renkli ahşap mandalı 2/3 oranında simlemeye ve üstte kalan boşluğa da bir şekil çizmeye (veya yazı yazmaya) dayanıyor.
Simin rengini, çizeceğiniz şekli veya yazacağınız yazıyı, mandalları ne için kullanacağınıza göre kararlaştırabilirsiniz. Bunu yapmak istediğim dönemde elimde pembe sim vardı. Model olarak da tabii ki kediyi seçtim :)
 Elinizde mandal ve sim varsa tamam. Diğer tüm malzemeler her evde olan şeyler zaten.
Önce çizeceğiniz şekle (veya yazacağınız kelimeye, font tipine, yazı büyüklüğüne vb) karar verin ve bunu ince uçlu net siyah mürekkepli bir kağıda birkaç kere çizin ki eliniz alışsın. Neticede mandalları çizim hataları ile harcamak istemezsiniz herhalde :)
 Daha sonra mandallara, yarıdan biraz daha yukarı çıkacak kadar yapıştırıcı sürün.
 Yapıştırıcı sürdükten sonra, yapıştırıcılı yüzü sime bastırarak simlerin iyice yapışmasını sağlayın.
 Daha sonra mandala şekli çizmeye geçin.
 Acele etmeden, yavaş yavaş çiziminizi tamamlayın.
 Kuyruğu da yaptık mıydıııı :)
 Ve çizim bitti bile :) Benimki arkası dönük oturmuş bir kedi.
Seçeceğiniz yazı veya motif için sayısız alternatif seçmek mümkün. Hayvan motifi olabileceği gibi, love, enjoy, sev gibi kelimeler, burcunuzun sembolü, kişi ismi vb gibi onlarca değişik uygulama yapmak mümkün. Mandalları nereden aldığımı tam hatırlamıyorum ama çok uygun bir fiyata aldım sanıyorum (Muhtemelen Eminönü'dür) Sim ise 1-2 TL gibi bir şey. Taş çatlasa 10 TL ve yarım saat süre ile bu sevimli mandallardan siz de yapabilirsiniz. Ayrıca yapıp paylaşırsanız bana da haber verin bakayım, merak ederim :) Çok çok öpücük size. 


4 yorum :

  1. Bunu paketleme yaparken küçük notlar tutturmak için kullanabiliriz.Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş, mandalım var simim yok. Hemen alıp denicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi denemeler, sonucun çok güzel olacağından eminim. Sevgiler.

      Sil