10 Eylül 2015 Perşembe

Bob Ross etkisi

 
Geçtiğimiz haftalarda ansızın aklıma gelince, Defne de sever mi acaba diye bir Bob Ross kaydı seyrettirdim ona. Başlayış o başlayış, her gece birer ikişer kayıt seyreder olduk. Hem Defne çok sevdi, hem de ben o eski nostaljik tadı aldım tekrar. İşlerini aşkla yapan insanların ortak özelliğidir biliyorsunuz. O işi öyle bir yapar ve öyle bir yansıtırlar ki, siz de o güzel enerjinin peşine takılıp hiç değilse bir denemek istersiniz. Seyretmekle başlayan o günlerin ardından, geçtiğimiz pazar sabahı, henüz dehşet saçan ölüm ve şehit haberlerini almadığımız o güzel saatlerde, kendimi bir anda şövale, palet, fırçalar, boyalar almış ve karşısına oturmuş buldum. Yepyeni bir deneme oldu benim için. Defne asistanlık yaptı bana. An oldu kahkahalarla güldük, an oldu boyaya bulandım. Bob'u seyrederken her şey çok kolay gibiydi ama denemeye kalkınca hiç öyle olmadığını anladım. Yine de iyi ki denedim. Ne mutlu keyifle resim yapabilenlere. Ne kadar hoş bir uğraş.
Merak eden olur mu bilmiyorum ama denemek isteyip de henüz imkan bulamamışlar fikir edinmek isterse eğer: şövale 50 TL, boyalar 20 TL, palet 15 TL, 4 fırçanın toplamı yine bir 35 TL. İnceltici ve spatula vb ile birlikte 125 TL verdim tamamına.
 Fırçalar öyle zarif ki evde dekoratif olarak bile kullanılabilir. Bob Ross videolarını izlemiş olanlar iyi bilir. Şu yelpaze fırça ağaç figürlerinin çizimi için en gerekli malzeme.
Bu resmi Bob'un 31. sezon 12. bölüm kaydını adım adım takip ederek yaptım. (Kusura bakma Bob :)) Yine de ilk defa elinde palet, tuval üzerine resim yapan birisi için fena değil gibi sanki. Yani çok daha beter olabilirdi :) :)
Bob'un meşhur metal spatulasına en yakın bunu bulmuştum. Malum, kulübe çizimi için gerekli. Ufukta orman yangını gibi duran şey akşam kızıllığı :) Kulübe üzerinde erimiş şeker gibi duran çizgiler ise aslında kulübe ahşaplarının birleşim noktaları :) Ama diğer taraftan, ağaçların ağaç, kardan ağaçlara doğru esen sisin sis, ön plandaki karın kar olduğu şüphe götürmüyor herhalde :) Belki şu ağaçların dibinde de mutlu bir tavşan vardır :)
En temiz, en derli toplu fotoları paylaşıyorum diye bu işin bu kadar temiz bir iş olduğunu sanmayın. Alt tarafın durumu özetle böyle :) Şimdi aynı resmi birkaç kere daha ve yanlışları azaltarak yapmak gibi bir planım var. Ardından da şövalenin kullanımı ile ilgili tamamen farklı planlarım var. Kısmet olur da yapabilirsem paylaşırım. Ortak acılarımızı hissederek paylaşırken, sevinç ve mutluluklarımızı da paylaşmayı unutmamak gerek. Herkese candan sevgiler.

2 yorum :

  1. Ay ilk defa yaptığına emin misin harika olmuş resim bayıldım ya :)) "Ufukta orman yangını gibi duran şey akşam kızıllığı" iyi güldüm anılarım tazelendi. Gülmenin "tü kaka" olduğu bu günlerde güzel şeyler görmeye hasretiz, ne iyi geliyor paylaşımların. Ellerine sağlık cidden resimden çok anladığımdan değil ama gezdiğim bir çok sergi oldu ve şunu söyleyebilirim ki bu resim BAŞARILI :) Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürebildiğime sevindim. Güzel yorumların için ayrıca teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil