18 Aralık 2015 Cuma

Evde bir çekim daha var

Şubat 2014'ünde raflara çıkan kitabım 'Kağıttan'ın çekimi evimde yapılıp bittikten sonra biri bana deseydi ki 'Hiç tanımadığın bir Amerikalı'nın, hiç bilmediğin bir alandaki hobi kitabı da senin evinde fotoğraflanacak' nasıl yani felan derdim herhalde. Ama gelin görün ki tam şu an şu dakikalarda tatlı bir kitap için hazırlanmış birbirinden güzel patchwork objeler evde sırayla fotoğraflanıyor. Kitabın yazarı Kerri Horsley 6 çocuk annesi bir Amerikalı. Kitap Tuva Yayıncılık tarafından dünyada ilk kez yayınlanacak, tüm telif hakları Tuva'ya ait ve Kerri tüm çalışmaları bu kitaba özel hazırlamış.
Bundan 1 hafta 10 gün önce Ayda'dan bir telefon aldım, bir çekim için bahçeli bir ev arıyorlarmış. Neden olmasın dedim tabii ki, severim bu işleri ben :) Ardından Tuva Yayıncılık'tan Kader Hn ile randevulaştık. Fotoğraflanan ürünler arasında yukarda gördüğünüz birbirinden güzel potterlar, bardak altlıkları var.
 Minik bir battaniye
 Runner
Burada gördüklerinizin çok daha fazlasını, yapılış yöntemleri ile birlikte kitapta bulacaksınız. Ben burada sadece örnek olması ve fikir vermesi açısından birkaç çalışma paylaşıyorum. Tuva Yayıncılık bu kitapları çıkarmakla ne harika bir iş yapıyor.
 Çocuk çantası
 Mutfak önlüğünün tatlılığı

 Dummy print kapağı böyle. Gerçek baskı daha farklı bir kapakla karşınıza çıkabilir.
İlgi duyanlarınız varsa bu kitap çıktığında bir karıştırın ve alın derim. Pişman olmayacaksınız. Bu arada daha detay bilgi edinmek isteyenler Kerri'nin instagram hesabı 'sewdeerlyloved' a bakabilirler. 

4 yorum :

  1. Ne güzel bir hatıra daha.Ayda'nın aklına gelebilecek en güzel fikir gelmiş yine.Çok güzel kareler çıkmıştır eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, Ayda sağolsun, bana da güzel bir hatıra oldu bu :)

      Sil