18 Aralık 2015 Cuma

Ne arıyorsunuz hayatta?

Ne arıyorsunuz hayatta diye basit bir soru sorsam, cevabınız ne olur acaba? 16-17'ledeyseniz güzel bir üniversite eğitimi dersiniz belki, 20'lerde iseniz iyi bir iş veya iyi bir eş, 30'lara doğru belki çocuk, ve hangi yaşta olursanız olun mutluluk, sağlık, huzur vb diye alıp başını gidecek cevaplar. Dün içimdeki tuhaf duygular bana bu soruyu sordurdu ve kendim için cevabı buldum. Ben hiç durmaksızın ilham peşinde koşturan, ısrarla arayıp bulan, bulduğu anda tüm duyuları ile bu ilhama yönelen, onu tüketince yenisi için aynı maratona baştan başlayan bir insanım. Ve bulamadığım zamanlarda da eksikliğini ciddi olarak hissediyorum. Nedir ki bu arada ilham? İnsanın içindeki iyi hisleri ve dinamizmi, merakı ve üretim hissini tetikleyen, stimule eden bir şey bence ilham ve eksik olduğu zaman ben de çok eksik oluyorum, biliyorum. Bazen bir kitapta veya yazarda buluyorum, bazen bir müzikte, bazen bir insanda, bazen bir parfümde bazen bir manzarada veya farkında olmadığım yeni bir bakış açısında. Her nerede olursa olsun, bulunca ıskalamamak, mümkün olduğunca faydalanmak gerekiyor ama bunun yorucu bir şey olduğunu da not etmem lazım. Bir yandan dolarken bir yandan boşalmak gibi. 2015 boyunca beni çok etkileyen, bolca ilham veren şeyleri bir başka yazıda paylaşmak düşüncesindeyim, fırsat bulursam. İlhamsız kalmayalım hiç.
Bu müthiş Japon atasözünü Flow Dergi Facebook sayfasında gördüm ve oradan aldım. Ne güzel, ne tatlı bir sözmüş. Güzel bir hafta sonumuz olsun inşallah.

4 yorum :

  1. Ne arıyoruz hayatta? Zaman zaman o soruyu sorarım.Sizin ki ilham ben ona etkilenme diyorum. Bazen bir boşluk bazen içi çok dolu heyecan .Adına ne koyarsak koyalım bize sunulan hayatı en güzel(kendimize göre )değerlendirmek.İlhamınız bol olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! 'Bize sunulan hayatı en güzel şekilde değerlendirmek' Daha güzel ifade edilemezdi herhalde, sevgiler.

      Sil
  2. Sizi takip etmek istiyorum ancak başka bloglardan takip edebiliyorum. Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda yer alan 'e-maille takip edin' kutusuna mail bırakırsanız yazılarım size ulaşacak. Selam ve sevgiler.

      Sil