6 Şubat 2017 Pazartesi

Tığlarım için kılıf

Fotoğraftaki kılıfın ağzında gördüğünüz 2 köşeli minik metal cüzdan aparatını Pendik Kaplan'dan almıştım. Ben bu cüzdanı yaparken, Defne de bu minik boyla kendine bir şeyler yapar diye düşünmüştüm ama Defne için fazla zorlayıcı bir çalışma olduğu ortaya çıkınca metal ağız boşta kaldı. Öyle olunca, bu metal ağzı kullanarak, tığlarım için bir kılıf yapma fikrinden hareket ederek  fotoğrafta gördüğünüz ince kılıfı yaptım.
10 zincir çektim ve üzerine sık dikişle devam ederek yaklaşık 34 cm uzunluğunda ince uzun bir şerit ördüm. Uzunlamasına ortadan katlayıp (böylece toplam uzunluğu yaklaşık 17 cm oldu) yanları iğne ile, bitime 2 cm kalana kadar diktim. Bu tarz işleri yaparken sürecin farklı aşamalarında farklı fikirler geliyor insanın aklına. Mesela bu ince uzun şeridi örerken farklı saç bandı fikirleri geçti gözümün önünden. Belki onları da denerim.
İki yanı iğne ile dikince ağız olmasını planladığım uca bu metal aparatı oturtarak misina ile diktim. Burada anlattığım cüzdanın aksine, buna astar eklemedim. İç hacim zaten dar olduğu için astarla daha da daraltmak istemedim.
Sonra üzerlerine iki minik yuvarlak çiçek ekledim. Aslında bunları tam çiçek formunda yaptım ama bu minik kılıf için fazla büyük kaldılar. O nedenle yaprakları sökerek bu şekilde uyguladım. Çiçekleri silikonla yapıştırdım.
Bu metal ağzı oturtmak, basit denebilecek bu uygulamanın en vakit alan kısmı. Önce iyice yerleştiğinden emin olup sonra dikiş aşamasını itinayla tamamlamak gerekiyor.

 Kalınlık böyle. Fibra Natura Coton marka ip ve 3 numara tığ kullandım.  
Bu arada, geçtiğimiz hafta sonu Bursa'daydım ve oradayken bana heyecan veren bir keşfim oldu. İlk fırsatta onları da derleyip  yazacağım size. Şimdilik güzel, verimli ve huzurlu bir hafta dilerim herkese. (Bu arada havalar biraz yumuşadı ve ışığımız biraz arttı değil mi? Çok şükür)

2 yorum :

  1. Bir önceki cüzdanı gördüğümde bir fotoğrafta bu ağızlık da vardı. Acaba bu ne olacak, küçücük demiştim. çok güzel olmuş bu da. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fotoğrafı çekerken ben de bilmiyordum ne olacağını, kısmetinde bu varmış :)

      Sil