24 Temmuz 2013 Çarşamba

Özel bir doğumgünü partisi / A special birthday party

 

 Sevgili cafe craft istanbul takipçileri… Bugün size kızım Defne’nin 5. doğumgünü partisinden bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz bu parti bizim için birçok açıdan özeldi. Öncelikli olarak Defne 5 yaşını tamamlayarak ilk çocukluk dönemini bitirmiş oldu. İkincisi ise yeni evimizle ilgili olarak hayalini kurduğumuz ‘bahçe partisi’ konseptini oluşturma imkanı bulduk. Tüm detaylara Defne ile birlikte karar verdik. Her şeyiyle sıra dışı ve unutulmaz bir parti olsun istedim ve partiyi baştan aşağı kağıtla dekore ettim. Fotoğraflarda gördüğünüz, kağıt dekorasyon kategorisinde ne varsa hepsi benim el emeğim. Kağıtla ilgili bir kitap hazırlayan birinden de başka bir şey beklenmezdi herhalde (Kitap serüvenimi burada ve burada anlatmıştım). Ana malzemesi kağıt olan el işi çalışmaları paylaştığım kitabımdaki bölümlerden birisi de parti dekorasyonu. O bölümde eğlenceli partiler için yaratıcı fikirler paylaştım sizlerle. Kitabım raflarda yerini aldığında ve sizlere ulaştığında umarım beğendiğiniz projeleri siz de keyifle partilerinize uygularsınız. Şimdilik umuyorum ki bu fotoğraflar kendi partileriniz için size güzel fikirler verir. Sormak istediğiniz konular olursa bana  cafecraftistanbul@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Sevgiler herkese.

--
Hello everyone. Today, I would like to write a post about my daughter’s 5th birthday party (It was in last May). This party was very special for us. Firstly, our daughter was 5 and she was starting the second phase of her childhood. Another thing is, this was our first party in our new house and we wanted to create a really unforgettable garden party entertaintment. Defne and I decided all details together. I wanted this party to be a little bit extraordinary and I have decorated it with all kinds of paper. Every piece of craft decoration you see in these photos are hand made by me. You wouldn't expect something else, from someone who is writing a book about craft projects, would you ? (I had two posts about my book-to-be here and here) In my craft book (to be ready on shelves in about couple of months), one of the sections is about party decoration ideas.  I shared some enjoyable party decoration ideas in that book. If you would like to ask any questions to me about how to make any of what you have seen in these photos, pls feel free to send e-mail to cafecraftistanbul@gmail.com With love.

Bu parti çadırını hem büfe için gölgelik sağlaması, hem de kağıt dekorun sergilenmesi için özel olarak aldım. Kurulumu çok pratik, sadece 15 dakikanızı alıyor. / I preferred this party tent to provide some shadow for the buffet and to be able to display some craft decoration.  It is very handy, you built it in just 10 minutes.
Girişi mini su balonları ve ince kağıttan balonlar ile dekore ettim. Bu kağıt balonlardan 15 adet büyük boy, 40 adet küçük boy hazırladım. Yapması çok keyifli ve ortamı çok güzelleştiriyorlar. / For the entrance, I used mini water ballons and tissue pompoms. I have prepared 15 big size and 30 small size pompoms. It is very enjoyaple to make these tissue pompoms and they are very nice decorators.

 
 Üçgen parti flamalar her partinin olmazsa olmazlarından / Triangle party tennat is a must.
 
 
 
 Kızım doğumgününde kendi craft çalışmalarından bir sergi olmasını arzu etti. Onun yaptıklarını ufak bir sergiye dönüştürdük :) / This is my daughter's craft exhibition special for her birthday, her own handmade :)  
 
 
 
Misafirlerimiz için hazırladığımız kağıt lavanta keselerimiz, her biri el yapımı ve farklı bir süsleme detayına sahip. Bunları ağaca asarak misafirlerimize sunmanın güzel bir fikir olacağını düşündük / The paper lavender cases that I prepared for our guests. All of them are my handmade and prepared with a different ornamate detail. I thought it would be a nice idea to present them by hanging on the tree.
Beyaz bahçe partisi için çok ideal bir renk. / White is the perfect colour for garden parties.

Çocuklar animatörün yanından bir dakika bile ayrılmadı. Seneye onlara çok daha farklı bir sürprizim olacak. / Kids are fascinated by the entertaintment of the animator. Next year, I will have another nice surprise for them.
Angry birds pasta Defne'nin özel seçimi / Angry birds birthday cake is Defne's special choice.

Bu fotoğraflı görsellerin birçoğu bir diğer ağacı süsledi / Tens of this little photo adorned another tree.  
Misafirlerimiz için bir başka hediye. Çocukların çim yetiştirme aktivitesi yapmaları için Defne ile mini kovalara çim ektik ve tepelerine birer tepe süsü ekleyerek onlara dağıttık. / Another gift for our kid guests. Defne and I have planted grass in little buckets in order to let children enjoy observing grass growing. We have added little toppers to these little buckets.
 Mini meyve sepetlerimiz / Little fruit baskets
 
Özel fotoğraf köşemiz, bundan böyle Defne'nin her doğumgünü için bunun farklı varyasyonlarını hazırlamayı düşünüyorum. Ahşap bankın arkasındaki bembe fonlu askıyı bu doğumgünü için ben hazırladım. / This is the photografy corner. From now on, I am planning to prepare different versions of this, for her next birthdays. The pink decoration hanging behing the wooden bank is my handmade, too.
Bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize candan teşekkürler / Thanks to everyone who were with us during our most special day.

7 yorum :

  1. Her şey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :')

    YanıtlaSil
  2. Herşey çok şeker olmuş, ellerinize sağlık..Bende bebeğimin partilerinde herşeyi kağıtlardan kendim hazırladım..El emeği gibisi yok gerçekten :)Kızınıza nice sağlıklı seneler dilerim.. bloğunuzu izliyorum bende beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler SeaBelle. Evet, el emeği gibisi yok gerçekten. Hele biraz da özgünse ve sahibinin tarzını yansıtıyorsa yerini hiçbirşey tutamaz.Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Ben de size mutluluklar diliyorum ailenizle. Ben de size misafir olacağım. Sevgiler.

      Sil
  3. Hilal hanım merhaba,
    Öncelikle söylemek isterim ki herşey harika görünüyor.Defne'nin ve sizin ellerinize,emeğinize sağlık.
    Ben bir Okul öncesi öğretmeniyim ve çalıştığım dönemlerde kağıdı haliyle çok kullanırdım :D son yıllarda çocuklarımı büyütmek için evdeyim ve artık kağıdı farklı amaçlarla kullanıyorum.İnanılmaz bir malzeme kağıt.Herşey ama herşey yapılabiliyor.Kitabınızı çok merak ettim :) umarım en kısa zamanda kitapçılardaki raflarda yerini alır biz de sayfalarını karıştırma şansı buluruz.
    Geçen sene biz de gökkuşağı konseptli bir doğum günü yapmıştık ve ben masa örtümüzün süslemesine kadar kağıdı kullanmıştım :D
    http://deliisibunlar.blogspot.com/2012/06/merhabalar-aslnda-gecen-ay-yaptgmz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar :) Öncelikli olarak ranzadan kayarak inme fikrine bayıldım, çok güzel :) Siz de çok emek vermişsiniz, her şeyiyle belli ediyor kendini, çok güzel görünüyor herşey. Yeni bir kağıtseverle daha yollarımızın kesiştiğine çok sevindim. Mutlu ediyor beni bu yeni tanışıklıklar. Kitap yazma amacım da bu aslında, daha çok kağıtsevere ulaşabilmek. Çok az kaldı. Güzel dilekleriniz için teşekkürler, ben de size aileniz ve çocuklarınızla mutluluklar diliyorum.

      Sil
    2. :D merakla bekliyorum kitabınızı

      Sil