2 Mayıs 2016 Pazartesi

Hayalimdeki bisiklet

Durum kısa ve net. Gördüğüm anda vuruldum. Geçmişte görmüşüm bir yerlerde belli ki ve çok beğenmişim. Hiç hatırlamıyorum. Belki Amsterdam'dır veya başka bir şehir. Bu renkler, bu model bir şekilde vardı kafamda, hafızamda. Tchibo'da gördüğüm an siparişimi verdim. Yok böyle bir güzellik.
Bir önceki bisikletimi biraz hor kullandım, kabul ediyorum. Bisikletin en büyük düşmanı gece açık havada bırakmaktır. Çiğ, nem hatta bazen yağmur, kar hızla çürütür. İtiraf etmeliyim ki dışarda bırakmamak konusunda pek titiz olamadım. Bir de çok ucuza almıştım zaten, hemencecik dağılmaya dünden razıydı. Üstüne bir de geçen yıl bahar-yaz tepesinde aştığım kilometreler eklenince ister istemez hurdaya çıktı.
Tchibo'daki tek renk bu değil. Farklı ve yine çok güzel renkler de var ama benim favorim hiç tartışmasız bu oldu.
Aldığım günün ertesinde seyahate çıktım. Bir hafta kadar beni bekledi. Ama ondan sonraki 15 gündür her akşam turluyoruz sitede. Belki 60-70 km oldu kullandığım. Tam bahara denk gelmesi de ayrıca güzel oldu. Baharın cömertçe sunduğu onlarca güzellik karşısında şekil şekil poz verdik :)
 Evde bir sepetim var. Onu önüne monte etmeyi düşünüyorum.
Önünde ve arkasında, pedal çevirdikçe titrek bir ışık yayan kırmızı lambaları var. Hava kararınca çok sevimli görünüyor.
Almayı düşünenler için iki önemli bilgi. Birincisi ters pedal yapınca fren işlevi görüyor. Yani 'Dik yokuştan aşağı ayakta gidenlerdenim' diyorsanız unutun çünkü geri pedal anında etkili bir fren mekanizması görüyor. Bana sorarsanız ayrıca el freni kullanmak zorunda olmamak güzel bir konfor ama herkes tercih etmeyebilir.
İkincisi ise bu bir şehir bisikleti ve 3 vitesli yani çok farklı eğimler için çeşit çeşit vites ayarı yok. 1. vites bile bazen bizim yokuşlar için ağır kaçıyor ama bacak kası yapıyorum diye bakıyorum olaya :)
  Hemen her akşam çıkıp, hemen her akşam önünde poz verecek bir şeyler buluyoruz :)

Bazen molalarda eşlikçilerimiz oluyor :)
Tabi bu arada ben fotolarda sadece tek bisiklet paylaşıyorum diye tek başıma mı biniyorum bisiklete? Tabi ki hayıııır :) Çetenin tamamını burada görüyorsunuz :) Defü de 3 hafta önce büyük bisiklete binmeyi öğrendi ve dere tepe düz takılıyoruz hep beraber. Bisiklet özgürlük ve yaşama sevinci kaynağı. Herkese güzel, verimli huzurlu bir hafta diliyorum.

1 yorum :

  1. Ben bu bisikleti her yerde arıyorum, bu sayfaya da ararken geldim.Yani, kaçırmadığınız için çok şanslısınız:) Hiçbir yerde yok çünkü:(
    Kesinlikle benim de hayallerimin bisikleti... ama öyle kalacak sanırım:( ...

    YanıtlaSil