25 Kasım 2014 Salı

Fi & Çi

Bu aralar her yerde görüyorsunuz duyuyorsunuz biliyorum. Ben de herhalde 3-4 hafta önce bitirdim bu kitapları ve bitirince boşluğa düştüm. İyi kitabın bir okurda yarattığı en kötü etki, bir süreliğine bir türlü tatmin edilemeyen bir arayışa sokması ve sıradan okunan diğer kitaplardan duyulan hazzı minimuma indirmesi. Ben de bu süreci atlatmaya çalışıyorum. Yazarının ilk iki kitabı bunlar. Hikaye ikinci kitapta bitmiyor. Üçüncüsü de bir terslik olmazsa Şubat ayında gelecek ve adı Pi. Bu kitaplar, insanı, insanın doğası ile ters düşen sistemi, ihtiyacımız olanları ve bizi besleyenleri unutup, bizi tüketenlere sarılışımızı anlatıyor. Bunu yaparken hiçbir klişeye yer vermeyen ve çok sıradışı bir anlatım kullanan Azra Hanım'ı kutluyorum. Üçüncüyü merakla bekliyorum. Bu arada, bu romanın karakterlerinden birisi olan Duru çok zarif bir balerin. Geçen gün rafımdaki kitaplarımı sevip ellerken (arada yaptığım birşeydir) Duru'nun romanının benim balerinlerimin hemen arkasında durduğunu farkettim :) Bu iki kitap, merak edenlere tavsiyemdir. Sevgiyle kalın.

6 yorum :

  1. Aa ben de bazen gidip kitaplığın önünde dikilir okuduğum kitapları izlerim, dokunurum... Aslında normal bir hareket birçok kitapsever yapıyordur eminim ama yine de burada görünce şaşırdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Öyle ise beni çok iyi anladınız. Kitaplığın önünde dikilme anları diyorum ben buna. İzlemek, dokunmak, arada yerlerini değiştirmek, rastgele seçip aradan bir sayfa okumak. Çok güzel bir söz var: Kitap, her nerede iseniz orada kalmaya devam etmeniz gereken anlarda bile sizi en farklı yerlere götüren şeydir. Ne kadar doğru değil mi? :)

      Sil
  2. Evet gerçekten çok doğru. Oturduğun koltuktan hiççç kıpırdamadan başka dünyalara ulaştığın, yeni insanlar tanıdığın bir sihir gibi...

    YanıtlaSil
  3. kitaplığınızı merak ettim...çok güzelmiş... mümkünse nereden ve ne zaman aldığınızı öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıl kadar önce Mudo Concept'ten almıştım. ben de çok beğeniyorum. Doğal ahşap ve her tarafı açık.

      Sil
  4. tam da böyle birşey arıyorum ...
    şansımı deneyeyim :)
    teşekkürler

    YanıtlaSil