25 Kasım 2014 Salı

Kar Küresi

Camı küre şeklinde, suyun içindeki de kar niyetine, kar görünümlü bir malzeme olunca adı kar küresi oluyorsa bunun adı ne olmalı :) a) Sim kavanozu b) Pırıltı silindiri c) ?? :)

Adı her neyse işte. Geçen cumartesi Defniko ile erkenden uyanınca kahvaltıdan önce bunun başına oturduk. Her evde olabilecek malzemelerle yapılabilecek, kolay bir uygulama. Objenizi kavanozunuzun kapağına iç taraftan yapıştırın. (Benim Şirin Babam biraz ufak kaldığı için altına bir de yarısından kestiğim bir şişe mantarı ekledim hafifçe yükseltmek için.) Kavanozu su ve simle doldurun ve kapağı sıkıca kapatın. Dikkat edilmesi gereken iki nokta var. Birincisi, yapıştırmaları yapmadan önce kapağınızın yeterince sıkı kapandığından emin olun ki çevirince kapak sızdırmasın. İkincisi, yapıştırıcınız çok kuvvetli olsun.

İşte bu kadar. Hadi bakalım, sadece 10 dk. iyi denemeler.

3 yorum :

  1. Birkaç yerde suya gliserin katın yazıyordu öyle bir şey yaptınız mı? Ben de denemek istiyorum ama gliserinle uğraşmamak için erteledim hep...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet tariflerde o bilgi var. Tahminimce simlerin homojen dağılması yapışmaması için gereken bir detay. Ben atmadım ama hiçbir gariplik de yaşamadım. Elinizde yoksa aramaya uğraşmayın bence.

      Sil
    2. Bence de :) Çok teşekkür ederim.. En kısa zamanda yılbaşı temalı bir küre yapacağım ;)

      Sil